A halfogyasztás előnyei

Abonyi Orsi, dietetikus

Abonyi Orsi, dietetikus

Miért hangsúlyozzuk mi, dietetikusok annyira, hogy együnk rendszeresen halakat, lehetőség szerint magyar halakat 🇭🇺🐟🤔?

Amellett, hogy – szerintem – nagyon finom élelmiszercsoportról van szó, a halak fogyasztásának számos pozitív élettani hatása is van:
🐟 nagyon jó állati fehérjeforrások, megfelelő ételkészítési technológiát alkalmazva könnyen emészthetőek, tele-tele hasznos zsírsavakkal!
🐟 fogyasztásukkal növelheted a zsírban oldódó A- és D-vitamin, valamint a vízben oldódó B6- és B12 beviteledet is, de ha kedveled az apróbb fajták gerincének, szálkácskáinak fogyasztását is, akkor bizony még kalciumot is juttathatsz a szervezetbe.

Ugye ti sem csak a rántott halat ismeritek-fogyasztjátok? Érdemes a halat is grillezni, sütni, párolni egyaránt, így a benne található zsírsavak aránya sem fog változni, ezzel pedig a ❤️ szív-érrendszerünknek és a vonalainknak is kedvezni tudunk! A Halpatkóban az én kedvencem a harcsa gyros, és a halburger, mindkettő ideális választás akkor is, ha odafigyelsz az egészséged megőrzésére.

Sokan félnek a halak 🐟 markánsabb ízétől, és emiatt csak tonhalkonzervet, halrudat, maximum hekket mernek megkóstolni, pedig a harcsa is a semlegesebb ízű fajták közé tartozik, érdemes tenni vele egy próbát. Fogyassz te is hetente legalább egyszer (tengeri) halat, vagy busát, kecsegét, pisztrángot, ismerj meg olyan hazai fajtákat is, mint a harcsa, vagy a csuka! Apropó, csuka: a csuka is igen ízletes (regadozó)halfajtánk, hófehér, tömött húsából számos különleges fogás készíthető! Ne feledd, a Halpatkóban hozzáértő kezek biztosan a legfinomabban fogják neked elkészíteni a hazai halakat is!

Még egy „apróság”, amire a hazai halak választásával oda tudsz figyelni: a fenntarthatóság 🌍♻️! Akkor is a hazai halak 🇭🇺🐟 lesznek a jobb opciók, ha a minél kisebb ökológiai lábnyomodra 🌍🐾 is oda szeretnél figyelni, hiszen ezek kisebb úton jutnak el a tányérodig, manapság ez is egy igen fontos szempont kell, hogy legyen, ha tudatos döntést hoznál. Képzeld, a Halpatkónak még saját halfeldolgozó egysége is van ám 🙃!

Nos, sikerült meggyőzzelek, hogy te is egyél rendszeresen hazai halat? A Halpatkóban számos kreatív ötlettel találkozhatsz, teszteld bátran a grillkolbászt, vagy a harcsahamburgert, netán a cézár salit harcsával, egyikben sem fogsz csalódni! Én már meg is éheztem 🙂

Kövess minket!

Legújabb cikkeink

Miért fontosak a mentes ételek?
#egészségtippek

Miért fontosak a mentes ételek?

Napjainkban egyre gyakoribb az a jelenség, hogy bizonyos élelmiszerek, élelmiszer alkotók az arra érzékeny embereknél komoly gondokat tudnak okozni.

#egészségtippek

Szezonalitás szerepe az étkezésben

Itt az október 🍁🌰, az ablakon kopogtat a hideg, így egyre nehezebbnek tűnik, hogy friss, tápanyagban dús zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk.

Fűszerezd meg napjaidat

Kedves Vásárlónk,

Karácsonyi halétel rendelésünket lezártuk, idén már nem tudunk több rendelést fogadni. Kellemes Ünnepeket kívánunk! 

Halpatkó csapat