A teljes értékű őszi étrend alapkövei

Abonyi Orsi, dietetikus

Abonyi Orsi, dietetikus

Mit érdemes ősszel fogyasztani 🍁🤔? Mik a teljes értékű étrend alapkövei 🐟🤔? Erről olvashattok mai posztunkban.

Sajnos kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy a nyár végérvényesen elköszönt tőlünk 🍁🍂 – bár ki tudja, lehet, hogy októberben még ismét kopogtat majd picikét – de ne felejtsük el, hogy az ősznek számos előnyét is élvezhetjük 🍄🦔🍁 🌰!

Az őszi időszak a maga sok-sok változásával hozhat egy új lendületet az életmódváltásunkba is, nagyon sokan kezdenek ilyenkor egy egészségesebb, tudatosabb diétába, esetleg fogyókúrába. És milyen jól teszik! Ilyenkor már kevésbé hívogatnak minket a hideg fagylaltok🍦, strandolós lángosok 🧇, de még elég változatos alapanyagokkal tudunk kalkulálni a szezonális zöldségek terén, amik tökéletesen kombinálhatóak akár a halas fogásokkal is 🐟!

Apropó, halak! Erről még nem írtam nektek korábban, pedig a minőség mellett egy másik nagyon fontos dolog az egészséges életmódban a mennyiség is! Mire gondolok, és miért ugrott ez be a halakról? A halak rendkívül egészséges fehérjeforrásaink, ezt már tudjátok, de ez nem jelenti azt, hogy túlzásba kéne vinni őket, a mennyiséggel is el tudjuk rontani az étkezéseket. Halak esetén egy ebéd mennyiségére elegendő lehet, ha körülbelül 15 dekányi hallal számolunk, ezzel fedezzük az egy főétkezésre szükséges mennyiségünket, és ha valóban változatos, szép, színes, szezonális tányért rakunk össze, körettel, zöldséggel, akkor éhesek sem maradunk majd 🤩!

A Halpatkóban 🐟 is számos ilyen fogás közül választhatsz, jó ötlet lehet ebédre például egy házi szuperropogós panírba forgatott harcsa szelet grillezett zöldségekkel 🥕🍅🍆, vagy a Halpatkó legendás légies tésztában sült fish&chipse friss kevert salátával 🥗 és házi remoulade szósszal. 

Az őszi kiegyensúlyozott 🍁🍂, teljes értékű tányérod alapkövei legyenek tehát továbbra is:

🐟 minőségi fehérjeforrások, hetente legalább 1-2 alkalommal halacska formájában

🍚 komplex szénhidrátok, hogy valóban jóllakhass, és

🍅 sok-sok színes, szezonális zöldség, minél változatosabban elkészítve.

Kövess minket!

Legújabb cikkeink

Miért fontosak a mentes ételek?
#egészségtippek

Miért fontosak a mentes ételek?

Napjainkban egyre gyakoribb az a jelenség, hogy bizonyos élelmiszerek, élelmiszer alkotók az arra érzékeny embereknél komoly gondokat tudnak okozni.

#egészségtippek

Szezonalitás szerepe az étkezésben

Itt az október 🍁🌰, az ablakon kopogtat a hideg, így egyre nehezebbnek tűnik, hogy friss, tápanyagban dús zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk.

Fűszerezd meg napjaidat