Jól enni annyi, mint jól lenni

Abonyi Orsi, dietetikus

Abonyi Orsi, dietetikus

Múlt héten arról írtunk Nektek, hogy az őszt 🍁bizony előnyére fordítva, okosan ki lehet használni egy sikeres életmódváltáshoz. Na de hogyan is?

Ne felejtsétek, véletlenül sem diétát, fogyókúrát írtam! Hiszen ott már a nevében is halkan súgja neked, miért van az egész dolog kudarcra ítélve: mert csupán kúra-szerűen, csak a változtatásokat átmenetileg alkalmazva próbálunk meg csodát tenni.

Összeszedtem néhány hasznos tippet, trükköt, hogy az életmódváltás hosszú távon is sikeres lehessen:

🥦 Nézd meg, eddig mennyi zöldséget 🥗, vagy gyümölcsöt 🍇 fogyasztottál! Ha úgy látod, hogy nincs meg a napi 500g a két csoportból együttesen, vagy bár megvan, de erősen a gyümölcsök javára, akkor ideje változtatni! Egyél több zöldséget, igyekezz ezt minél változatosabban tenni: legyen nyers, párolt, sült változat, de akár főzelék is a tányérodon. Dietetikusként én külön örülök annak, hogy a Halpatkó táljain színes zöldségek is helyet kapnak! 🍅🥒🌶🥕

🍫 Mindig figyelj arra, hogyan fogalmazol, kerüld az étkezéssel kapcsolatban a büntető-jutalmazó jellegű szavakat. Ne keress lehetőséget „csaló étkezésre”, ne fogyassz esténként „jutifalatot”. Legyen az étkezés úgy általánosságban örömforrás! Tudod, jól enni, annyi, mint jól lenni! 😇

🙏 Apropó, örömforrás! A családi, baráti meetingeket, összejöveteleket sem kell ám kihagynod pusztán azért, mert odafigyelsz. Helyette inkább keressetek olyan helyeket – mint amilyen a Halpatkó is – ahol értő gonddal figyelnek arra, hogy finom, ámde egészséges fogások közül válogathassatok! A fogyókúrázók, még inkább a táplálékallergiában, intoleranciában szenvedők érezhetik kirekesztve magukat az ilyen baráti eseményekből. Ezt elkerülendő érdemes lehet akár előre tájékozódni a hely étlapjáról. Ha bonyolultabb diétát követsz, a Halpatkó szakképzett személyzete akkor is áll rendelkezésedre, nem hagynak megválaszolatlan kérdéseket benned, ezt én garantálom! 

🐟 Most pedig elárulok egy kis kulisszatitkot is Nektek: azt már bizonyára tudjátok, hogy a Halpatkó bőven túlmutat a rántott hal kategóriáján (persze ha azt kívánod, itt ezt is találsz), de képzeljétek, hamarosan ismét bővül a kínálat, és a házi salátákon 🥗, friss idény leveseken 🍲, meleg halászlén túl hamarosan újabb finomságokat is tesztelhettek az egészséges táplálkozás jegyében 🤩!

Kövess minket!

Legújabb cikkeink

Miért fontosak a mentes ételek?
#egészségtippek

Miért fontosak a mentes ételek?

Napjainkban egyre gyakoribb az a jelenség, hogy bizonyos élelmiszerek, élelmiszer alkotók az arra érzékeny embereknél komoly gondokat tudnak okozni.

#egészségtippek

Szezonalitás szerepe az étkezésben

Itt az október 🍁🌰, az ablakon kopogtat a hideg, így egyre nehezebbnek tűnik, hogy friss, tápanyagban dús zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk.

Fűszerezd meg napjaidat