Jól enni annyi, mint jól lenni

Abonyi Orsi, dietetikus

Abonyi Orsi, dietetikus

Múlt héten arról írtunk Nektek, hogy az őszt 🍁bizony előnyére fordítva, okosan ki lehet használni egy sikeres életmódváltáshoz. Na de hogyan is?

Ne felejtsétek, véletlenül sem diétát, fogyókúrát írtam! Hiszen ott már a nevében is halkan súgja neked, miért van az egész dolog kudarcra ítélve: mert csupán kúra-szerűen, csak a változtatásokat átmenetileg alkalmazva próbálunk meg csodát tenni.

Összeszedtem néhány hasznos tippet, trükköt, hogy az életmódváltás hosszú távon is sikeres lehessen:

🥦 Nézd meg, eddig mennyi zöldséget 🥗, vagy gyümölcsöt 🍇 fogyasztottál! Ha úgy látod, hogy nincs meg a napi 500g a két csoportból együttesen, vagy bár megvan, de erősen a gyümölcsök javára, akkor ideje változtatni! Egyél több zöldséget, igyekezz ezt minél változatosabban tenni: legyen nyers, párolt, sült változat, de akár főzelék is a tányérodon. Dietetikusként én külön örülök annak, hogy a Halpatkó táljain színes zöldségek is helyet kapnak! 🍅🥒🌶🥕

🍫 Mindig figyelj arra, hogyan fogalmazol, kerüld az étkezéssel kapcsolatban a büntető-jutalmazó jellegű szavakat. Ne keress lehetőséget „csaló étkezésre”, ne fogyassz esténként „jutifalatot”. Legyen az étkezés úgy általánosságban örömforrás! Tudod, jól enni, annyi, mint jól lenni! 😇

🙏 Apropó, örömforrás! A családi, baráti meetingeket, összejöveteleket sem kell ám kihagynod pusztán azért, mert odafigyelsz. Helyette inkább keressetek olyan helyeket – mint amilyen a Halpatkó is – ahol értő gonddal figyelnek arra, hogy finom, ámde egészséges fogások közül válogathassatok! A fogyókúrázók, még inkább a táplálékallergiában, intoleranciában szenvedők érezhetik kirekesztve magukat az ilyen baráti eseményekből. Ezt elkerülendő érdemes lehet akár előre tájékozódni a hely étlapjáról. Ha bonyolultabb diétát követsz, a Halpatkó szakképzett személyzete akkor is áll rendelkezésedre, nem hagynak megválaszolatlan kérdéseket benned, ezt én garantálom! 

🐟 Most pedig elárulok egy kis kulisszatitkot is Nektek: azt már bizonyára tudjátok, hogy a Halpatkó bőven túlmutat a rántott hal kategóriáján (persze ha azt kívánod, itt ezt is találsz), de képzeljétek, hamarosan ismét bővül a kínálat, és a házi salátákon 🥗, friss idény leveseken 🍲, meleg halászlén túl hamarosan újabb finomságokat is tesztelhettek az egészséges táplálkozás jegyében 🤩!

Kövess minket!

Legújabb cikkeink

Miért fontosak a mentes ételek?
#egészségtippek

Miért fontosak a mentes ételek?

Napjainkban egyre gyakoribb az a jelenség, hogy bizonyos élelmiszerek, élelmiszer alkotók az arra érzékeny embereknél komoly gondokat tudnak okozni.

#egészségtippek

Szezonalitás szerepe az étkezésben

Itt az október 🍁🌰, az ablakon kopogtat a hideg, így egyre nehezebbnek tűnik, hogy friss, tápanyagban dús zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk.

Fűszerezd meg napjaidat

Kedves Vásárlónk,

Karácsonyi halétel rendelésünket lezártuk, idén már nem tudunk több rendelést fogadni. Kellemes Ünnepeket kívánunk! 

Halpatkó csapat